Posts

Showing posts from November, 2015

RUTIN CIKGU

dulu.. sebelum jadi cikgu.. ambe tak tau ape2 ttg rutin cikgu even myBig sister cikgu.. tapi.. Bila dah jadi cikgu.. ooo gini rutin cikgu ye.. nak2 cikgu bujang macam ambe... duk lak seumah ngan cikgu2 bujang..
biasa hari-hari topik yang kami borak tentang student.. waktu makan, tgok tv, even hampir nak tidur pom borak pasal diorg
how lazy they are.. how great they are.. how annoying they are.. how sweet they are..
All about them.. everyday sunny day or in the middle of the night..
dlm bilik guru lak.. sama gak.. ngumpat..  pasal sape kalau tak anak-anak murid sndiri tak pom cikgu-cikgu senior..
pas jadi cikgu.. baru tau hidup cikgu ni dipenuhi bayang-bayang student yang pelbagai ragam.. start je masuk keje sampaila nak tidur.. kadang-kadang nak tarik selimut tu pikir lagi,, Alahai sipolan tak hantar keje lagi, brape hari tak datang sekolah pikir jugak budak-budak ni kurg ajaQ mulut celopar ngan cikgi2.. pikir lagi esk nk ajar camne nk kasi faham.. dunia cikgu-cikgi..
akak ak dah ka…